BioAktiv CZ
Reference

UNIAGRO, s.r.o. – řepka, 2018

Královéhradecký kraj, 248 m n.m.
Řepka
Cukrovka
Pšenice
Ječmen
Hrách

S přípravkem PlantAktiv pro rostliny jsem se seznámil poprvé před 5 lety. Kdy jsem poprvé aplikoval na řepku ozimou (viz. reference z roku 2016). Nyní aplikuji na pšenici ozimou (ref. 2016), ječmen jarní (ref. 2017), cukrovou řepu, hrách na množení (ref. 2017).

Při každé kontrole, ať je to na jakékoliv plodině, je především viditelný efekt na kořenech, zejména však na jemném vlášení, což je “vedlejší” efekt vlivu PlantAktivu. Především ale umí pomoci rostlině efektivně využívat živiny jak z organické hmoty (posklizňové zbytky, hnůj, kejda), tak i z minerálního hnojiva. Díky tomu jsou rostliny v dobré kondici a mohou lépe odolávat různým stresům.

Letošní rok není výjimkou. Při kontrole řepky, aplikovanou na podzim 2017, dne 22.5. 2018, se vliv PlantAktivu jen potvrdil. Rostliny jsou celkově “macatější”, více olistěné a mají i více šešulí. Tuto sezonu očekávám opět ekonomický přínos po aplikaci PlantAktivu.

Na podzim jsem zakládal dva pokusy. První bylo založení přesného poloprovozního pokusu se sedmi variant, kde byly aplikovány různé stimulátory růstu či listová výživa. Kde přínos PlantAktivu byl 0,16q, v penězích to znamená 1 093,- čistého zisku při aktuální ceně řepky 9 300 Kč. V druhé variantě jsem aplikoval PlantAktiv vždy na daný hon plošně a druhý identický hon jsem aplikoval přípravkem Retafos Prim 5l/ha, abych si ověřil vliv PlantAktivu na zlepšení využívání živin. Kde i zde je ekonomický přínos 344 Kč/ha vůči “kontrole”

PLODINA/ODRŮDA:

řepka ozimá / Atora

PŘEDPLODINA:

ječmen ozimý

PŮDA:

střední hnědozem

AGROTECHNIKA:

podmítka, hluboká orba, 2x kompaktor, setí 17.8.2017/18.8.2017

VÝŽIVA A HNOJENÍ:

23t kejda skotu, 200kg Agromix 5, ⅀ N 185kg, ⅀ S 55kg

CHEMICKÁ OCHRANA:

HERB: Devrinol + Clomate / Nero + Zemin INS: podzim Nurelle D, jaro Nurelle D, Mavrik Smart, Bariard FUNG: Pictor REGUL: podz Conatra + Caryx jaro Efilor + phoma

omezení skliz. ztrát Flexi

DATUM APLIKACE PLANTAKTIVU:

21.9.2018

Související produkty

PlantAktiv

Jednička na trhu se stimulátory růstu